Tilbage til Galerie Gerlys forsideE-mail til Galerie GerlyGerly - juli 2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Baglokalet, januar 2004

 

 

Bragt i Politiken søndag den 29. februar 2004 og i Kunstavisen nr. 2/2004

Gerly Zenia Jørgensen kan som skudbarn fejre sin 60 års fødselsdag den 29. februar 2004. I 23 år har hun drevet det velrenommerede Galerie Gerly, Vandkunsten 13 i København, nu et af byens ældste.

 

Gerly Zenia Jørgensen har levet en omtumlet tilværelse. Allerede som 17-årig drog hun ud i verden for at revolutionere den og få luft under vingerne. Turen gik til Californien, hvor hun indskrev sig på college for at læse litteratur, musik og filosofi og tjente til livets ophold som bagerjomfru. Senere rejste hun med bus tværs over Amerika til New York, hvor hun som 19-årig blev sekretær i reklameafdelingen i stormagasinet B. Altman. Siden rejste hun til Paris, hvor hun boede et halvt års tid, inden hun vendte tilbage til København. I en årrække arbejdede hun som sekretær i en række firmaer inden for musik- og teaterbrancherne – CBS (da det etablerede sig i København), EMI, Boldhusteatret og Strøghusteatret. Siden arbejdede hun fra København for guvernøren for Alaska med udveksling af kunst mellem Alaska og Europa.

Gerly havde gennem alle årene interesseret sig for kunst og kultur. Hun var flyttet ind i en lejlighed i et malerisk hus i Vandkunsten, og da forretningslokalerne i stueetagen blev ledige, sprang hun til og gjorde kunstinteressen til sit levebrød.

Galerie Gerly åbnede i juli 1980 som Københavns dengang mindste galleri med en blandet ophængning, der fulgtes af separatudstillinger af Lars Bruun, Anne Marie Brauge, Bo Thobo-Carlsen, Uno Svensson, Uffe Bjørn Hansen, Peter Martensen, Henning Gjedde, Øyvind Nygård og en lang række andre. Med venners hjælp gravede hun i 1982  gulvet op og øgede dermed lokalets loftshøjde med en halv meter, og i 1984 blev galleriet yderligere udvidet med halvanden etage.  Gerly har især interesseret sig for den figurative og surrealistisk inspirerede kunst, men har – som hun selv udtrykker det – mere set på kvalitet end på  –”isme”. Hun har en lang række faste udstillere, der har fulgt galleriet gennem mange år, og hun har samlet en kreds af kunstinteresserede omkring sit gæstfri og altid velfungerende galleri som ”Galerie Gerlys venner”.

Tillykke og tak / Bent Petersen, redaktør og udgiver af North Art Magazine.

GALLERIET

UDE FRA SET

I KVADRATMETER OG LOFTSHØJDE

SER DET IKKE UD AF MEGET

MEN INDEN FOR

ER VERDEN STOR OG FRODIG

HER BANKER ET HJERTE

FOR TILVÆRELSENS ANDEN VIRKELIGHED

EN VERDEN BEFOLKET MED

VÆSENER, LANDSKABER, UENDELIGE HIMMELHVÆLV

UREGERLIGE RUM, SKABTE SKABNINGER I MANGE DIMENSIONER

FANTASIER SOM BLI’R VIRKELIGE

ALLE DISSE SINDS FÆDRE OG MØDRE

SKAL

HVAD ENTEN DE FÅR SUT ELLER SKAL STØTTES NÅR DE GÅR

PASSES

HER KOMMER FRK. GERLY IND I BILLEDET

KUVERT PÅ KUVERT

BILLED EFTER  BILLED

MÅNED EFTER MÅNED

ÅR PÅ ÅR

ALTID LIGE SPÆNDT, GLAD, OVERRASKET

MANGEN ET VÅGENT ØJE

KASTER ET BLIK

PÅ DE FRUGTBARE VÆGGE

FLER’ OG FLER’ KOMMER FORBI IGEN

FOR AT KIKKE IND I

GALERIE GERLYS MANGFOLDIGE VERDEN  

 

LEIF SYLVESTER

Fra Galerie Gerlys 10-års jubilæumskatalog

_________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gallerier kommer og går - men nogle består. Som nu Vandkunstens lille Galerie Gerly, hvis indehaver og ildsjæl, Gerly Zenia Jørgensen, i dag bliver 60.

 

Næste år fylder hendes centralt beliggende kunsthandel i København 25 - og den er heller ikke helt så lille, som den var, da den åbnede i som- meren 1980. Gennem årene har Gerly Jørgensen om- og udbygget sit galleri, der ofte har dannet ramme om tidlige separatudstillinger af talent- fulde kunstnere. Nyere surrealisme og magisk figuration udgør en væsentlig del af galleriets linje - men også andre former for moderne kunst er der plads til, for Gerly Jørgensens hjerte er rummeligt, ligesom hendes engagement er slående.

 

Hun elsker virkelig sin metier, og hun elsker den kunst, hun viser og sælger. Det sidste er som bekendt en kunsthandlers ikke blot fornemste men også egentligste opgave - og i tilgift har Gerly Jørgensen også formået at skabe et miljø omkring sit galleri og gennem dets velfungerende venneforening.

 

Kunstinteressen blev grundlagt i USA. Som 17-årig tog Gerly Jørgensen til Californien for at gå på college og boede derefter en tid i New York, hvor hun arbejdede i reklameafdelingen i et stormagasin og læste om aftenen. Tiden imellem brugte hun til at afsøge metropolens mange museer for oplevelser, og den passion videreudviklede hun, da hun med Paris som mellemstation vendte hjem til Danmark. Her arbejdede hun en tid som korrespondent i et firma, der solgte skandinavisk kunsthåndværk, efterfulgt af først en periode i pladebranchen og dernæst ved Bold- og Strøghus- teatrene - indtil hun tog springet og realiserede drømmen om sit eget galleri.

 

Det danner den naturlige ramme om fødselsdagsreceptionen, som finder sted i dag mellem 14 og 18.

_________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

Fyrværkeri - gaven fra Ole AhlbergFra fødselsdagen 29.02.2004Fyrværkeri - gaven fra Ole Ahlbergwpe1.jpg (92271 byte)Sommeren 2001

Af Torben Weirup - Dagens portræt i Berlingske Tidende søndag den 29. februar 2004

 

Rummeligt hjerte for kunsten

_____________________________________

 

60 i dag - Gerly Jørgensen lever og ånder for

kunsten, som hun formidler via sit galleri

_____________________________________

 

Gerly Jørgensen elsker virkelig sin metier, og

hun elsker den kunst, hun viser og sælger.

Jeg vil gerne her sige tak til alle jer, der var med til at gøre min 60-års fødselsdag den 29. februar til en festlig og uforglemmelig dag/aften for mig.
 
TAK alle sammen og tak for alle blomsterne, flaskerne, gaverne, kortene og hilsnerne - det kan jeg leve på i mange år.
 
Kærlig hilsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hit Counter

 

Tilbage til toppen